עמוד הבית / סקייטפארק / סקייטפארק הרצליה: כל מה שרציתם לדעת

סקייטפארק הרצליה: כל מה שרציתם לדעת

סקייטפארק הרצליה בשטח כולל של 2600 מ"ר נפתח בשנת 2011. מבין המתקנים ניתן למצוא בריכות גלישה, משטחי גלישה, "קרבים", "ריילים", מדרגות, רמפות, "קריידל", "פול קופינג" ו"סנייקראן". שעות הפתיחה בסקייטפארק נוחות יחסית ומאפשרות למבקרים רבים להגיע. סקייטפארק הרצליה (HSP-Herzeliya SkatePark), תוכנן על ידי אבי לוזיה ונבנה על ידי חברת ע. ר. יצחקי בע"מ וחברת Grindline האמריקאית שהקימה למעלה מ-270 פארקים מקצועיים בארצות הברית וברחבי העולם. מקומות ישיבה מוצלים המוקפים באמפי ירוק, מאפשרים הנאה למגוון משתמשים ממתקן האקסטרים. כך שבשגרת היום-יום מתארחים קרובים, חברים, מעריצים ומעריצות על הטריבונות אשר באירועים ותחרויות מכילות רבבות צופים נלהבים והמקום הופך ממתחם ספורט שיגרתי גם למקום מפגש…

סיכום הדירוג

גודל המתחם - 9.6
מגוון מתקנים - 10
מתאים לקרבר? - 10
נגישות תחבורה ציבורית - 8.5
חניה - 9.6

9.5

מומלץ לבקר!

סיכום סקייטפארק הרצליה הוא מהגדולים והאיכותיים שנבנו בארץ, המקום מסודר ומאובטח, כולל מגוון מתקנים וכן מקומות ישיבה נוחים למבקרים שרק באו ללוות.

הדירוג שלך: 4.32 ( 45 דירוגים)

סקייטפארק הרצליה בשטח כולל של 2600 מ”ר נפתח בשנת 2011. מבין המתקנים ניתן למצוא בריכות גלישה, משטחי גלישה, “קרבים”, “ריילים”, מדרגות, רמפות, “קריידל”, “פול קופינג” ו”סנייקראן”. שעות הפתיחה בסקייטפארק נוחות יחסית ומאפשרות למבקרים רבים להגיע.

סקייטפארק הרצליה (HSP-Herzeliya SkatePark), תוכנן על ידי אבי לוזיה ונבנה על ידי חברת ע. ר. יצחקי בע”מ וחברת Grindline האמריקאית שהקימה למעלה מ-270 פארקים מקצועיים בארצות הברית וברחבי העולם.

מקומות ישיבה מוצלים המוקפים באמפי ירוק, מאפשרים הנאה למגוון משתמשים ממתקן האקסטרים. כך שבשגרת היום-יום מתארחים קרובים, חברים, מעריצים ומעריצות על הטריבונות אשר באירועים ותחרויות מכילות רבבות צופים נלהבים והמקום הופך ממתחם ספורט שיגרתי גם למקום מפגש חברתי.

שעות פתיחה סקייטפארק הרצליה: 

בימים א’ – ה’  14:00 – 22:00
(בימי חמישי’ החל מהשעה 20:00 – כניסה מעל גיל 18 בלבד)
ימי שישי : 13:00 – 20:00
שבת : 10:00- 22:00

כתובת: שדרות אייבי נתן, הרצליה. (סמוך לאצטדיון הכדורגל ובית חיל האויר)

סוג: בטון
בשלב ראשון עוצבו פני הקרקע לצורות הטופוגרפיות המתוכננות וכן עובדו המצעים בהתאם. בשלב הבא, הותז בטון על גבי רשתות ברזל שנבנו על פי הצורות הגיאומטריות הייחודיות ולסיום הובא הבטון לגמר המדויק בהחלקה ידנית.

כללים ונהלים:
במקום שמירה ופיקוח, לאחר שעות הפעילות המתחם הסקייטפארק סגור, ללא תאורה.
קיימת חובת שימוש בקסדה, וכן אכיפה, סקייטרים ללא קסדה לא מורשים להכנס.

מזנון:
מחוץ למתחם הסקייטפארק, באזור הספורטק (מרחק 3 דקות הליכה) יש מזנון, כמו כן בפארק הרצליה הסמוך (5 דקות הליכה) יש בית קפה.

חניה:

בצמוד ללסקייטפארק (ממש מעבר לכביש) יש את חניון בית חיל האויר ללא תשלום, בשעות היום ניתן למצוא שם חניה ללא כל בעיה. בשעות הערב במידה והחניון מלא, ניתן לחנות בכחול לבן (בתשלום במדחן) בחניון הספורטק שנמצא בסמוך לסקייטפארק (מרחק 3 דקות הליכה), אגב, לתושבי הרצליה בעלי מדבקה, החניה ללא תשלום.

דרכי הגעה ותחבורה ציבורית לסקייטפארק הרצליה

  • תחנת הרכבת הרצליה נמצאת במרחק 15 דקות הליכה, 1.3 ק”מ.
  • קווי אוטובוסים: לתחנת “קניון שבעת הכוכבים” מגיעים הקווים 29 ו-501, כאשר התחנה במרחק 10 דקות הליכה, 850 מטר מהסקייטפארק.

סקייטפארק הרצליה תמונות הבריכה המרכזית

סקייטפארק הרצליה תמונות הסנייק-ראן הייחודי

ימי חמישי בערב בסקייטפארק הרצליה, למבוגרים בלבד

אם יצא לכם לבקר בסקייטפארק הרצליה, בוודאי שמתם לב שהוא מאוד מאוד עמוס וצפוף, הנגישות הטובה בתחבורה ציבורית וכן הסמיכות לנתיבי איילון וכביש החוף מאפשרים למבקרים להגיע גם מערים רחוקות יחסית. כמו כן, חבר’ה צעירים לא בדיוק מצייתים לכללי הנימוס וחותכים סקייטרים בצורה מסוכנת.

לפיכך, החליטה מחלקת הספורט בעירייה לייחד את ימי חמישי בערב (החל מהשעה 20:00, רק למבוגרים מעל גיל 18). האווירה אז הופכת לרגועה יותר, מגוון סקייטרים מגיעים מידי שבוע באופן קבוע, הגיל הממוצע של המבקרים הוא כ-30 פלוס וניתן למצוא רבים גם בגילאי 40 פלוס. באותן שעות מתאמנים ונהנים זה לצד זה סקייטרים בסגנון רחוב (Street) וכן סקייטרים בסגנון קרבר שחלקם הגדול הוא בעצם גולשים שמבקרים בסקייטפארק עקב חוסר גלים בים.

על תהליך התכנון והבנייה של סקייטפארק הרצליה

עבודת התכנון של הסקייטפארק נעשתה בשיתוף פעולה בין אדריכלי הנוף ממשרד האדריכלים “צור וולף אדריכלים” לבין אבי לוזיה (סקייטר בעל תארים ברמה בין לאומית) אשר סייע בייעוץ ותכנון אלמנטי ההחלקה, כך שיהוו אתגר למגוון גילאים ורמות יכולת. דגש רב בתכנון ובביצוע הושם על יצירת מתקן המאפשר גלישה זורמת ובטוחה ככל הניתן.

מעבר למתקני ההחלקה עצמם, עוצב המתחם בתפיסה עיצובית דומה לספורטק הרצליה, כך שגבעת דשא התוחמת אותו מדרום, מייצרת דופן נופית כלפי הכביש ומאפשרת לעוברים והשבים הצצה על ההתרחשות בבריכת ההחלקה המרכזית ובמקביל מייצרת עבור המשתמשים פרטיות וניתוק מרעש העיר.

והנה סרטון שהופק על ידי חברת ע.ר יצחקי בע”מ ומציג את תהליך ההקמה של סקייטפארק הרצליה. שימו לב החל מדקה 11, חברי צוות ההקמה בודקים את הסקייטפארק ומציגים את יכולותיהם כסקייטרים ברמה בין לאומית.

  • כתבה לרגל השקת סקייטפארק הרצליה באתר המגזין אדרנלין.
  • רוצים להכיר עוד סקייטפארקים? כנסו לרשימת הסקייטפארקים המלאה (כמעט) של ישראל
  • יש לכם מה לספר על סקייטפארק הרצליה? נשמח לשמוע, ונשמח עוד יותר שתשתפו את כולם,פשוט כתבו בסוף העמוד בתגובות.

כן, אפשר להגיב, לפרגן, ועוד כל מיני

אודות יוסי אלמוגי

עזבו רדבול, הסקייטבורד נותן לך כנפיים... אבל בסקייטבורד אין קיצורי דרך, כדי להצליח צריך ליפול, לקום לנסות שוב ולהתמיד, בסוף תרגישו בשיפור וגם בהצלחה.