עמוד הבית / סקייטבורד / סיימון וודסטוק עושה קמבק עם סקייטבורד 16 הגלגלים

סיימון וודסטוק עושה קמבק עם סקייטבורד 16 הגלגלים

תכירו את סיימון וודסטוק (Simon Woodstock), חוץ מההמצאה של סקייטבורד 16 הגלגלים, סיימון הוא סקייטבורדיסט מקצועי בדימוס, התקופה בה היה פעיל היא בין השנים  1992 – 1999. סיימון נודע בתרגילים היצירתיים שלו וכן בתחפושות שאהב ללבוש תוך כדי ביצוע פעלולים ותרגילים. בתקופת הזוהר סיימון לקח כמה החלטות לא נכונות, נכנס לתקופת שפל ארוכה אבל חזר מחוזק ונחוש וכפי שהוא אומר היום: “I’m back on the board for the lord”.

החסויות הראשונות שקיבל סיימון היו מהחברות Spitfire wheels ו- Thunder trucks, לאחר מכן קיבל חסויות מחברת Black Label skateboards, בהמשך גם מחברת Sonic Skateboards. בתקופת השיא, קיבל סיימון חסות מחברת Vans of the wall. אחד התרגילים שהמציא באותה תקופה היה “קיק פליפ נעל”, סיימון תוך כדי ביצוע הקיק פליפ, הצליח לחלוץ את הנעל, להעיף אותה ולנחות רגיל (רק עם  נעל אחת פחות…).
תחביב נוסף של סיימון היה להמציא בורדים (קרשים) מיוחדים לסקייטבורד ולונגבורד במגוון צורות וגדלים ואז לנסות אותם בסקייט פארקים ובספוטים שונים, הוא גם אהב לנסות שילובי צבעים צועקים במיוחד.
ואם כל זה לא מספיק, סיימון גם אהב להתחפש תוך כדי ההחלקות, ואחת החליפות המוכרות שלו היתה, חליפת ליצן חצי שחור, חצי לבן.
סיימון מספר שבתור סקייטבורדיסט מקצועי, אחד היתרונות עבורו, היו הטיולים ברחבי העולם, למקומות מיוחדים באירופה וביפן שם זכה להכיר מקומות ואנשים מענינים.

סקייטבורד 16 הגלגלים (Sweet 16 Board)

אחת ההמצאות שסיימון באמת מתגאה בה הוא סקייטבורד 16 הגלגלים (Sweet 16 Board) שהמציא בהשראת לוני טופט וסקייטבורד 8 הגלגלים (Outranges 8). אגב, על היצירתיות של לוני טופס סיפרנו לכם כבר בפוסט נפרד.

הסקייטבורד שהמציא סיימון מורכב מ-4 צירים בקצה הקדמי ו-4 צירים נוספים בקצה האחורי, מדובר בצירים רגילים של סקייטבורד שמותקנים על קרש רחב במיוחד ברוחב ממוצע של 3 סקייטבורדים יחדיו.

סיימון מספר כי לוני טופט היה מודל השראה עבורו בכל מה שקשור ליצירתיות בסקייטבורד ומבחינתו ההמצאה של סקייטבורד 16 הגלגלים היא סוג של מחווה ללוני טופס ולמסר שהעביר, לא לפחד להיות שונה ויצירתי.כדי להוכיח שלא מדובר בגימיק מגושם, ניתן לראות בסרטון את סיימון יוצא עם הסקייטבורד המיוחד לסקייט פארק ומבצע בהצלחה רבה את כל הפעלולים שהוא יודע גם על הסקייטבורד הזה שבאמת נראה רחב ומעט מגושם.

מתקופת הזוהר אל השפל ובחזרה למוטב

כיום סיימון חזרה בסקייטבורד רק בשביל הכיף וההנאה, וכמו כן הוא מפיץ את המסר של “סקייטבורד זה לא חטא/פשע” (באנגלית זה נשמע טוב יותר: Skateboard is not a sin), המסר מגיע בצורת חולצות שסיימון מחלק בחינם בסקייט פארקים וספוטים פופולריים ברחבי ארה”ב. לטענתו יש אומנם צד אפל בסגנון החיים של חלק מהסקייטבורדיסטים המקצוענים אבל סקייטבורד לכשלעצמו הוא דבר נפלא ודווקא דרך טובה להימנע מצרות כל עוד מתמקדים בסקייטבורד וברוח הספורטיבית.

בסרטון הבא מסביר סיימון כיצד לבצע את אחד התרגילים שהמציא “Rip Cord Flip” (בתרגום: פליפ בעזרת חבל ניתק). בעזרת סקוטש וחבל / שרוך שטוח ניתן תוך כדי קפיצה לסבוב את הסקייטבורד לפליפ כאשר התנופה גם תנתק את החבל שמחובר לסקוטש ככה שהוא כבר לא יפריע להמשך התרגיל.

בסרטון האחרון, מספר סיימון על תקופת התהילה, כיצד ביצע החלטות לא נכונות, התדרדר לשפל מוסרי וכלכלי וכמה הוא מצטער על כך בפרספקטיבה לאחור. מצד שני מתוך השפל הצליח סיימון למצוא את הדת ולחזור למוטב, כאשר כיום הוא מבקר במקומות באפריקה ומחנך ילדים לסקייטבורד ולספורט כדרך חיים. וכמו שאומר סיימון I’m back on the board for the lord (בתרגום: שוב על הסקייטבורד בשביל האל, באנגלית זה מתחרז טוב יותר).

כן, אפשר להגיב, לפרגן, ועוד כל מיני

אודות נתי בלכר

אוהב, חי ונושם סקייטבורד כבר המון שנים. מאז שהסקייטפארקים נבנו בארץ, זנח את הספוטים בעיר ושורץ בסקייטפארקים ברחבי גוש דן. אם יש לי חלום אז הייתי רוצה שטוני הוק יבקר בארץ...