עמוד הבית / אירועים / יום הסקייטבורד העולמי 21.6 Go Skateboarding Day
יום הסקייטבורד Go Skateboarding Day

יום הסקייטבורד העולמי 21.6 Go Skateboarding Day

החיים של הסקייטרים אי שם בשנות ה-90 וה-2000 לא היו קלים, סקייטפארקים לא היו מספיק בנמצא ובכל עיר ניתן היה לראות שלטים רבים שמכריזים שכאן אסור להחליק: “No Skateboarding”. פקחים ושוטרים הקפידו לאכוף את החוקים והתקנות אל מול הסקייטרים שהרגישו נרדפים ואף נדחקים לשוליים.
השם באנגלית של יום הסקייטבורד העולמי הוא בדיוק הפוך… “Go Skateboarding” ומגיע כהתרסה לחוקים הנוקשים שמולם התמודדו ומתמודדים הסקייטרים.

קצת היסטוריה…

המטרה של יום הסקייטבורד הייתה לעודד צעירים לפעילות ספורטיבית בכלל וסקייטבורד בפרט, כמו כן לעודד גולשי סקייטבורד (ולונגבורד) ברחבי העולם לצאת לגלוש, להשתתף בתחרויות ולקדם באופן אקטיבי את הכיף, ההנאה והאתגר שבשימוש בסקייטבורד.
בשנת 2004 החליטו חברות הסקייטבורד שמאוגדות תחת ארגון IASC העולמי, שכדי לעזור לענף הסקייטבורד להיות נגיש יותר לקהלי נוספים בעולם, הם יחלו לארגן מידי שנה מגוון אירועים העוסקים בסקייטבורד בערים מרכזיות ברחבי העולם.
הבחירה בתאריך ה-21.6 התקבלה מכיוון שזהו היום הכי ארוך בשנה, עם הכי הרבה אור וכך יוכלו האירועים להמשך עד מאוחר תוך כדי ניצול אור היום.
יום הסקייטבורד (או יום הסקייט כמו שרבים נוהגים לכנותו) נחגג לראשונה כאמור בשנת 2004 בערים מרכזיות ברחבי העולם, שנתיים אחרי בשנת 2006 כמות האירועים ברחבי העולם גדלה משמעותית ונרשמו מעל ל-350 ב-32 מדינות.
שנה לאחר מכן, בשנת 2007 קיבל ארגון IASC הכרה מיוחדת מהקונגרס בארה”ב, מאת חברת הקונגרס לורטה סנצ’ז ( Loretta Sanchez) עבור תמיכה ועידוד בספורט הסקייטבורד וכן עבור עידוד בני נוער צעירים להנות מפעילות ספורטיבית מחוץ לבית.

חשוב שתדעו קצת יותר על ארגון IASC

IASC-logoמדובר על ארגון בינלאומי שהוקם בשנת 1995 בארצות הברית על ידי חברות יצרני סקייטבורד, מוכרים של ציוד סקייטבורד, מתכנני סקייטפארקים, הנהלות סקייטפארקים ומארגני תחרויות בתחום. לארגון כמה מטרות שעל פיהן הוא פועל:

  • לייצג את תעשיית הסקייטבורד בפני גורמי ממשל ורשויות החוק (בעיקר בארה”ב)
  • לקדם את גלישת הסקייטבורד כענף ספורט לכל גווניו וסוגיו.
  • לפעול לגדלה משמעותית של כמות הגולשים.
  • לעזור לרוצים ללמוד ולהיכנס לתחום הסקייטבורד על ידי מתן אפשרויות לימוד ללא תשלום או במחירים מסובסדים.
  • הארגון פועל להכרה בזכות לגלוש בסקייטבורד וליצירה של מקומות מתאימים לגלישה (בארצות הברית).

אגב, שם הארגון IASC, הוא ראשי התיבות International Association of Skateboard Companies

ואין כמו קצת תמונות של יום הסקייטבורד מרחבי העולם לשטוף את העיניים

כן, אפשר להגיב, לפרגן, ועוד כל מיני

אודות יוסי אלמוגי

עזבו רדבול, הסקייטבורד נותן לך כנפיים... אבל בסקייטבורד אין קיצורי דרך, כדי להצליח צריך ליפול, לקום לנסות שוב ולהתמיד, בסוף תרגישו בשיפור וגם בהצלחה.