עמוד הבית / לונגבורד / לונגבורד למען השלום – Longboarding for Peace

לונגבורד למען השלום – Longboarding for Peace

אני מאמין שלונגבורד יכול לקדם את השלום בעולם, במילים אלו פותח מייקל ברוק (Michael Brooke) ומספר על היוזמה שהקים בשנת 2012 ונקראת “לונגבורד למען השלום” (עדיף לומר פשוט: Longboarding for Peace).
מייקל, דמות מרכזית ומובילה בסצנת הלונגבורד בעולם, רוכב על סקייטבורד כבר מעל 37 שנים, ומוציא לאור את המגזין הפופולרי Concrete Wave שעוסק כולו בלונגבורד, יש לנו מעל 100,000 קוראים ברחבי העולם, הוא מציין בגאווה.

לוגו לונגבורד למען השלום

הלוגו – סמל השלום שמורכב מ-3 לונגבורדים (הקליקו וצפו בכל הלוגיים לפי מדינות)

“היתה לי תחושת בטן שלונגבורד יכול לעזור כאמצעי או כדרך חדשה על מנת לבנות יחסי אמון, ולתמוך בדו קיום בין ילדים ערבים ויהודים בישראל”, מייקל מספר. לכן החלטתי להקים את יוזמת Longboarding for Peace.
יחד עם מרכז פרס לשלום וארגון Surfing for Peace הפיק מייקל סדרת מפגשים וסדנאות בנושא לונגבורד ברחבי הארץ החל מיפו, שדרות ומזרח ירושלים וגם בתחומי הרשות הפלסטינית, ביריחו. המפגשים היו מוצלחים במיוחד וסללו את הדרך להמשך העשייה.
נראה היה כי לונגבורד הופך בדרך פלא את הילדים (והמבוגרים יותר) למחייכים ושמחים יותר, פחות חשדניים ויותר סומכים אחד על השני. ואחרי כל זה שיתוף פעולה בין הקבוצות והיחידים היה בהחלט אפשרי.
מייקל מספר שהתוכנית עוזרת לטמון את זרעי השלום בין האנשים בגלל שהיא מתמקדת באנשים עצמם שנהנים, מתנסים ולומדים לבטוח אחד בשני. בארץ התוכנית ממשיכה בעיקר בעזרת שיתוף הפעולה עם מרכז פרס לשלום ומעת לעת מתקיימים מפגשי לימוד בעזרת מתנדבים שמדריכים ומלמדים את הקבוצות.
היוזמה לא עוצרת בארץ הקטנה שלנו, אלא ממשיכה בסערה לעבר העולם ומתרחבת ליותר ויותר מדינות, נכון לעכשיו ישנן כבר למעלה מ-20 מדינות, החל ממדינות באירופה כמו, גרמניה, דנמרק, צרפת, אנגליה ושוויץ, ועד מדינות רחוקות עוד יותר כמו, ויאטנם, יפן, פרו וג’מייקה.

בתמונות הבאות ניתן לראות את מפגש הסיום של קבוצת מנהיגים צעירים, יהודים וערבים, שנפגשו לראשונה בסדנת רכיבה על לונגבורד שנמשכה 6 מפגשים. בני הנוער למדו הרבה במהלך הסדנה, על עצמם, על האחר ועל איך שליפול זה חלק מהעניין ושצריך פשוט לקום, להמשיך לנסות, ולא לוותר עד שמצליחים. אגב, המדריכים שהדריכו במפגש הסיום (ומופיעים בתמונות) הם קטיה קרסנר ואורי נווה והצילומים שבהחלט מעבירים לנו את האוירה והכיף שהיה, צולמו על ידי אפרת סער.

בני הנוער בהדרכה לקראת היציאה

החבר’ה בהדרכה לקראת היציאה. צילום: אפרת סער

דאונהיל למתחילים

דאונהיל למתחילים.צילום: אפרת סער

אוירה טובה בהתכנסות לקראת סיום המפגש

אוירה טובה בהתכנסות לקראת סיום המפגש. צילום: אפרת סער

תמונה קבוצתית על רקע השקיעה

אין כמו תמונה קבוצתית על רקע השקיעה, בחולצות הכחולות המדריכים קטיה ואורי. צילום: אפרת סער

דאונהיל למתחילים

דאונהיל למתחילים-נראה מבטיח. צילום: אפרת סער

דאונהיל שממש מעצים

דאונהיל שממש מעצים (כמו רד בול נותן לך כנפיים, רק עם לונגבורד).צילום: אפרת סער

כן, אפשר להגיב, לפרגן, ועוד כל מיני

אודות נתי בלכר

אוהב, חי ונושם סקייטבורד כבר המון שנים. מאז שהסקייטפארקים נבנו בארץ, זנח את הספוטים בעיר ושורץ בסקייטפארקים ברחבי גוש דן. אם יש לי חלום אז הייתי רוצה שטוני הוק יבקר בארץ...